Dry Needling


Voortdurende pijnlijke harde plekken "knopen" (trigger points) in je spieren met uitstralende pijn. Soms is de pijn minder en dan weer meer. Maar helemaal weg gaan ze niet. Hierbij kan Dry Needling met goed resultaat worden gebruikt.

Door middel van een speciale techniek wordt de spier aangeprikt met een acupunctuurnaald en raakt op die manier snel en langdurig ontspannen.

Het inbrengen van de naald voelt u bijna niet. Als het juiste trigger point wordt aangeprikt spant de spier zich lokaal aan. Dat geeft kortdurend een soort kramp gevoel. Daarna ontspant de spier zich weer en kunt u makkelijker bewegen.
Dry needling is gebaseerd op Westerse anatomische en neurofysiologische principes. In Canada en enkele delen van Amerika maakt Dry Needling al langer deel uit van de fysiotherapie. Ook Zuid-Afrika, Australië en Nieuw Zeeland en een aantal landen van Europa is inmiddels Dry Needling in de fysiotherapie geintroduceerd. In Europa zijn dat o.a. Ierland, Noorwegen, Zweden, België, Zwitserland en Spanje.

Dry Needling is een 'evidence based' therapievorm gericht op het snel de-activeren van pijnlijke triggerpoints in Myofasciale Pijn Syndromen (MPS).

Boek een Afspraak