Goed verzekerd? Gebruik onze checklist

goed verzekerd in 2021?

Goed verzekerd in 2021?

Aan het einde van jaar kun je veranderen van zorgverzekering. Dit biedt je de mogelijkheid om je zorgverzekering kritisch tegen het licht te houden. Voor komend jaar is ons advies om goed na te gaan of de inhoud van je polis nog hetzelfde is. Ben je nog steeds op dezelfde manier verzekerd voor fysiotherapeutische zorg? Betaal je niet teveel zorgpremie?


Hieronder een korte checklist en tips om je hierbij op weg te helpen.  


1.     Check of de dekking van je polis ongewijzigd blijft in 2021  

2.     Check voor vergelijking van premies op zorgverzekeringwijzer.nl

Dit betreft een onafhankelijk vergelijkingssite  

3.     Check de hoogte van je vergoeding

Worden maximaal 12 of 27 behandelingen vergoed? Maximaal € 250 of € 1.000? Zorg ervoor dat de hoogte van de vergoeding zoveel mogelijk overeenkomt met wat je denkt nodig te hebben. Zo betaal je niet teveel premie én voorkom je dat je alsnog behandelingen zelf moet betalen omdat je onvoldoende verzekerd bent.  

4.     Check of er een verklaring wordt gevraagd

Soms vragen verzekeraars om een gezondheidsverklaring of medische verklaring. Ze mogen je op basis daarvan afwijzen. Controleer dit voordat je een polis afsluit.  

5.     Check je basisverzekering

Iedere zorgverzekering heeft exact hetzelfde basispakket, de inhoud is gelijk voor iedereen dit is bij wet geregeld. De prijzen van het basispakket kunnen wel verschillen, dit is namelijk geheel zelf in te vullen door de zorgverzekeraars maar heeft vooral te maken met de dekking van de polis.  

6.     Check je eigen risico

De goedkoopste zorgverzekering op dit moment, is die van zorgverzekeraar Zekur en bedraagt 85,95 euro per maand met een eigen risico van 885,-   De duurste zorgverzekering op dit moment, is die van zorgverzekeraar de Amersfoortse en koste 157,70 euro per maand met een eigen risico van 385,- Ok, een klein beetje appels met peren vergelijken uiteraard, want bij de een maken we gebruik van het verhogen van het eigen risico en bij de ander niet. Dat is correct, maar we doen dit om met dit voorbeeld te kunnen aangeven hoe groot het premieverschil kan zijn. Het verschil is dus 71,75 euro per maand ofwel 861 euro op jaarbasis!  


Hopelijk helpt de checklist bij de juiste keuze. Succes.Bron: 

www.defysiotherapeut.com

www.zorgverzekeringswijzer.nl

Neem contact met ons op.

Maak een afspraak