Mirthe Engels

IMG_6134.jpg

Sinds 2007 werk ik als fysiotherapeut en sinds 2013 als psychosomatisch fysiotherapeut. Vanaf oktober 2020 ben ik werkzaam bij praktijk Wittevrouwen.

Als psychosomatisch fysiotherapeut begeleid ik mensen met lichamelijke en psychische klachten zoals overspanning en burn-out, angstklachten, chronische pijnklachten, chronische vermoeidheid en SOLK (somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten). De wisselwerking tussen lichaam en geest staat hierbij centraal.

Een mens en het lichaam zijn veranderlijk en altijd in beweging. Het kan gebeuren dat je jezelf voorbij loopt of vast komt te zitten. Als psychosomatisch fysiotherapeut kan ik begeleiding bieden om een goede balans terug te vinden wanneer je bijvoorbeeld last hebt van pijn, spanning, angst of vermoeidheid en je niet meer kunt doen wat je wilt. Door aandacht te geven aan jezelf en je lichaam leer je bijvoorbeeld beter voelen wat je grenzen en behoeften zijn. Hoe je je voelt, wat je doet en hoe je denkt hebben invloed op elkaar en op hoe het met je gaat.

Het geeft mij energie om mensen duurzaam te begeleiden door hen bewust te maken van hoe ze hun gezondheid positief kunnen beïnvloeden. En vanuit mijn specialisme de wisselwerking van lichaam en geest positief in te zetten, als kracht en zodat iemand weer grip op zijn of haar leven voelt

Opleiding
2020EFT Smarttapping
2011-2013Master Psychosomatische fysiotherapie Hogeschool Utrecht
2002 - 2007Fysiotherapie Hanzehogeschool Groningen
Lichaamswerk (De taal van het lichaam)
SOLK bij jongeren
Zelfcompassie bij stress (Compassion Focussed Therapy)
Adem- en ontspanningstherapie
De Mindful Fysiotherapeut
ACT (Acceptance & Commitment Therapy)

Informatie

Rol

Fysiotherapeut

Master Psychosomatisch Fysiotherapeut

Verbijzonderingen: Psychosomatische fysiotherapie voor jongeren en studenten


Gegevens

Mirthe Engels is aangesloten bij het Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF), ingeschreven in het Centraal Kwaliteits Register (CKR), register Psychosomatiek (NFP) en geregistreerd in het BIG- register onder registratienummer 49908929804 (Wet Beroepen Individuele Gezondheidszorg). 

Neem contact met ons op.

Maak een afspraak