Hoera! Wij bestaan 35 jaar!


Fysiotherapie Praktijk Wittevrouwen bestaat 35 jaar!


Om dit te vieren organiseren we het komende jaar meerdere workshops op het gebied van gezondheid en bewegen. Iedereen is welkom.

Workshops over anti-stress, motorische vaardigheidstraining en leren masseren. Houdt deze site in de gaten voor ons actuele aanbod.

Slaap Workshop


Wanneer: 19 februari, 19.30 - 20.45 uur

Kosten: € 17,50

Tijdens deze workshop krijg je inzicht in hoe slaap werkt en wat je kan doen om de kwaliteit van je slaap kan verbeteren. We starten met een korte warming up om een soepel lichaam te krijgen. Daarna volgt een theoretisch gedeelte waar we de slaap doornemen en waar je in het dagelijks leven eventueel veranderingen kan doorvoeren voor een diepere slaap en meer ontspanning. Als afsluiting doen we een ontspanningsoefening om te voelen wat ontspanning is en hoe je dat kan oefenen.

De workshop is interactief van aard waarin ruimte wordt geboden aan het delen van ervaringen en het stellen van vragen. Het is raadzaam om los zittende kleding te dragen en een dekentje en handdoek mee te nemen.
Voor thee (geen koffie:) ) wordt gezorgd.


Hardloop Techniektraining


Wanneer: 14 maart 19.00 - 20.15

Kosten: € 7,50 

Wat komt aan bod tijdens de training:

  • Looptechnische vaardigheden zoals de armzwaai, pasfrequentie, hoog lopen
  • Je ervaart het verschil voelen tussen zwaar en licht lopen via diverse loopvormen
  • De legswing
  • Het grondcontact
  • De belangrijkste hardloopoefeningen die een goede techniek ondersteunen

De techniektraining bestaat uit 1 training van 1,5 uur en wordt meerdere keren per jaar gegeven. We gaan met een groep naar buiten waarin alle principes voor een betere hardlooptechniek aan bod komen. Je zult in de training het verschil voelen tussen zwaar en licht lopen. Belangrijke hardloopoefeningen komen aan bod die je helpen om zelf de techniek verder te verbeteren.

Wat komt aan bod tijdens de training:

  • Looptechnische vaardigheden zoals de armzwaai, pasfrequentie, hoog lopen
  • Je ervaart het verschil voelen tussen zwaar en licht lopen via diverse loopvormen
  • De legswing
  • Het grondcontact
  • De belangrijkstee hardloopoefeningen die een goede techniek ondersteunen

Loopanalyse


Wanneer: 25 maart 20.00 - 21.15

Kosten: € 20,-

Max. 4 deelnemersHardlopen is een technische sport. Een goede techniek draagt dus bij aan een economischer looppatroon. Je zult merken dat het verbeteren van je techniek zorgt dat je makkelijker gaat lopen en bijdraagt aan blessurevrij lopen.

Inhoud workshop?
In deze loopclinic ga je meer in detail jouw looppatroon analyseren. We maken een video-opname, maken hoekberekeningen en je krijgt en plan op maat om jouw techniek te verbeteren.

Tijdens de hardloopanalyse maken we gebruik van markeringen op het lichaam voor het berekenen van hoekmetingen. We gebruiken software om een goede indruk te krijgen welke verbeterpunten effectief bijdragen aan het verbeteren van jouw looptechniek. Je ontvangt oefeningen die bijdragen aan een verbeteren van jouw looppatroon.

Ben je verbeterd?
Het is leuk om te zien of je vooruit gaat. Je ontvangt je eigen opnames van ons digitaal met ook een link voor het downloaden van de app. Zo kan je thuis zelf beelden naast elkaar afspelen en vergelijken. Je ontvangt ook een verslag van je analyse en verbeterpunten per mail.