Manuele therapie Utrecht

Manuele therapie Fysiotherapie Wittevrouwen

Last van je lage rug, bovenrug of nek? Je heup die niet beweegt zoals je zou willen, of een schouder die je beperkt in je sport of werk?

Als er problemen zijn in het bewegen van de gewrichten kan manuele therapie verlichting brengen. Tijdens de intake  kijken we hoe de klachten ontstaan zijn en naar factoren die daarbij van invloed kunnen zijn. Binnen onze praktijk kijken we niet alleen naar de klacht zelf, maar ook naar de persoon die erbij hoort. Waarom ontwikkel jij deze klachten en belangrijker, waarom herstelt dit niet vanzelf? Van daaruit doen we lichamelijk onderzoek om de klacht verder in kaart te brengen en stellen we een behandelplan op om hiermee aan de slag te gaan.

Manuele therapie richt zich op het beter laten bewegen van de gewrichten in het hele lichaam. Daarbij kijken we niet alleen naar de plek waar de klacht zich uit, maar ook naar de rest van de keten, bijvoorbeeld de wervelkolom. Er kunnen specifieke behandeltechnieken worden gebruikt om de bewegingsbeperking te behandelen, waaronder mobilisaties en manipulaties. Ook behandelen we indien nodig het zenuwstelsel of bindweefsel om het herstel te bevorderen. Verder geven we je instructies en adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen om de klachten zelf weer goed onder controle te krijgen en te behouden.

De manuele therapie is een gespecialiseerde drie-jarige Master opleiding na de opleiding fysiotherapie, waarin verdieping van diagnostische en behandeltechnische vaardigheden aan bod komen.


Ben ik verzekerd?

Manuele therapie wordt door de meeste verzekeraars niet vergoed uit de basisverzekering, maar wel als je een  aanvullende verzekering hebt uit het potje fysiotherapie. Check voor de zekerheid de polisvoorwaarden van je aanvullende verzekering!

Manuele therapie word succesvol gebruikt bij:

Deze therapeuten kunnen u helpen

Benieuwd of we jouw kunnen helpen?

Neem contact met ons op.

Maak een afspraak