Kaakfysiotherapie

Kaak.jpg

‘’Doorbijten, ergens je tanden inzetten, verbijten, tanden op elkaar zetten….’’

Allemaal spreekwoorden die niet zomaar zijn ontstaan en vaak gepaard gaan met spanningsklachten in de kaak, hoofd of hals regio.
 

Bij kaakklachten is de fysiotherapeut waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt. Toch kun je met klachten rondom de kaak bij de fysiotherapeut terecht. Denk aan pijnklachten in de kaak of bijvoorbeeld klemmen of knarsen. Maar ook hoofdpijn en nekklachten hebben hier vaak een relatie mee. Charlot verzorgt bij ons de kaakfysiotherapie.
 

Aanpak
Er wordt samen met je gekeken waar de klachten vandaan kunnen komen. Wij betrekken hier het hele hoofd-hals gebied bij, omdat deze klachten vaak samenhangen. 
Om een zo goed mogelijk plan te kunnen maken wordt er ook breder gekeken naar andere factoren die invloed kunnen hebben; zoals spanning, leefstijl, slaap, houding en gewoontes/gedrag.
 

Behandeling
Binnen de kaakfysiotherapie wordt gebruik gemaakt van advies en coaching, oefeningen en manuele technieken zoals mobiliseren en masseren in het hoofd- en halsgebied en de nek/schouders.

Klachten die een kaakfysiotherapeut behandelt:
* Klemmen van de kaak en tandenknarsen (bruxisme);
* Klachten aan de kaak zoals bijvoorbeeld een beperkte mondopening, kaak die op slot schiet, pijn bij kauwen van hard voedsel;
* Pijn in het gezicht, kaak of hoofd;
* Oorsuizen (tinnitus);
* Nek- en schouderklachten;
* Hoofdpijn en vormen van migraine;
* Klachten in het hoofd-halsgebied die te maken hebben met spanning of stress.
 

Mocht je de klachten herkennen, dan kun je hiervoor een afspraak maken bij Charlot.

Neem contact met ons op.

Maak een afspraak