Question & Answer

Heb je nog vragen? Misschien staat jouw vraag en antwoord hierbij. 

Verzekeraars

Q: Waarom hebben jullie niet met alle zorgverzekeraars een contract?
A: Wij selecteren de zorgverzekeraars waar we een contract mee afsluiten zorgvuldig. We begrijpen dat het prettig en makkelijker is als wij een contract hebben. Helaas vergoeden zorgverzekeraars niet het bedrag wat we eigenlijk zouden moeten krijgen (lees hier het onderzoek van Gupta). Sommige zorgverzekeraars gaan zo laag in vergoeding of stellen steeds aanvullende eisen dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van de zorg die wij willen leveren. Enkele verzekeraars hebben we om die reden niet getekend. Meestal vergoed de verzekering een gedeelte van de factuur en kan je deze zelf bij hen indienen.

Onze tarieven kun je vinden op: https://praktijk-wittevrouwen.nl/tarieven 

Facturatie

Q: Ik heb een factuur ontvangen. Klopt het dat je bij een eerste afspraak twee bedragen worden gefactureerd?
A: Dat klopt. Bij een eerste afspraak reserveren we meer tijd (max 60 minuten). Naast een intake/(fysiek) onderzoek en bieden we in deze tijd ook een behandeling (coaching/advies/behandeling). Een eerste afspraak duurt max. 60 minuten maar kan ook korter duren.

Ziekmelding 

Q: Ik heb mij ziek gemeld. Waarom ontvang ik een rekening voor een niet-nagekomen afspraak?
A: Indien je niet 24u voor de afspraak afbelt, brengen wij een niet-nagekomen afspraak in rekening. De reden van afzegging maakt daarbij niet uit. Er zijn vaak andere patienten die van de vrijgekomen plek gebruik willen maken. We doen dus altijd ons best om de afspraaktijd opnieuw te vullen. Mocht dit toch niet lukken, dan brengen we het bedrag in rekening. De kosten voor een niet-nagekomen afspraak bedraagt 75% van het tarief.

Massage

Q: Waarom kan ik een massage niet indienen bij de verzekering?
A: Een verzekeraar vergoedt geen massages. Zelf de factuur indienen is dus niet mogelijk. In een fysiotherapeutisch proces kan massage een onderdeel zijn, maar is massage nooit de enige interventie. Het is ook niet toegestaan om tijdens een fysiotherapie behandeling 30 minuten lang te voorzien in een massage. 

Fysiotherapeut en manueel therapeut

Q: Wat is het verschil tussen een fysiotherapeut en een manueel therapeut?
A:  Een fysiotherapeut richt zich op de zogenoemde zachtere delen van het lichaam. Hierbij kun je denken aan spieren, pezen en banden als ook beperkingen aan lichaamsdelen zoals de schouder. Een manueel therapeut daarentegen is gericht op de hardere delen van het lichaam zoals de wervelkolom en gewrichten. Een manueel therapeut is eigenlijk een fysiotherapeut die extra kennis heeft opgedaan voor de specifieke behandeling van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam.

 

Neem contact met ons op.

Maak een afspraak