Tarieven

Vergoeding van de behandeling kan via je zorgverzekeraar lopen, hieronder leggen we uit hoe dat werkt en wanneer dat van toepassing is. Indien je de behandelingen zelf moet betalen staan verderop de tarieven die wij hanteren.

 

De verschillende zorgverzekeraars sluiten contracten af met de fysiotherapie praktijken. In deze contracten bepaalt de zorgverzekeraar welk bedrag voor een behandeling vergoed wordt. De dekking voor fysiotherapie is bij elke verzekering verschillend. Wij sturen de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar met welke wij een contract hebben indien je vergoeding krijg vanuit je (aanvullende) polis. Als we geen contract hebben, krijg je de rekening zelf en kan je deze vervolgens indienen bij je verzekering. Zie hieronder voor verdere uitleg.

Indien je geen vergoeding (meer) hebt vanuit je (aanvullende) polis, krijg je de rekening zelf volgens de tarieven verderop op de pagina.

De vergoedingen gelden voor reguliere fysiotherapie en specialisaties zoals manuele therapie en psychosomatiek.

 

2022

Fysiotherapie Praktijk Wittevrouwen heeft voor 2022 met de meeste zorgverzekeraars contracten afgesloten. 

 

Nieuw in 2022 is dat Fysiotherapie Praktijk Wittevrouwen geen contract met ENO (Salland, Hollandzorg en Zorgdirect) heeft afgesloten. 

Ben je verzekerd bij één van labels die vallen onder ENO, dan ontvang je van ons een factuur, die je aan ons dient te betalen en vervolgens zelf bij je zorgverzekeraar kunt indienen. Volgens de voorwaarden van de zorgverzekeraar krijg je een deel van het factuurbedrag terug. Dit bedrag verschilt per verzekeraar (Salland, Hollandzorg of Zorgdirect) en is meestal 75% van een door hen bepaald tarief.

 

Fysiotherapie Praktijk Wittevrouwen heeft  in 2022 geen contract met ONVZ, PNO en VVAA (of verwante verzekeringen). Hier is sprake van een restitutie verzekering. Dit betekent dat je, wanneer je aanvullend verzekerd bent, het volledige factuurbedrag terug krijgt va de verzekeraar. Je betaalt onze rekening dus eerst zelf en kunt deze vervolgens indienen bij de verzekering. 

Indien je géén restitutie verzekering hebt bij één van deze verzekeraars maar een natura verzekering, is het mogelijk dat je kosten niet vergoed worden. Dit geldt bijvoorbeeld bij zorgverzekering 'Jaaah' van ONVZ. Controleer altijd zelf of de zorg vergoed wordt.

 

Over het algemeen vallen onze behandelingen onder de aanvullende verzekering van fysiotherapie. 

Losse niet-medische massages worden niet vergoed door de zorgverzekeraars.

Niet verzekerd

 

Onderstaande tarieven zijn van toepassing indien je geen aanvullende verzekering hebt of het aantal behandelingen is overschreden.

Tarieven 2022

Zitting fysiotherapie in de praktijk € 39,-
Screening, Intake en onderzoek (zonder verwijzing) € 63,50
Intake en onderzoek mét verwijzing € 50,00
Psychosomatische fysiotherapie € 50,-
Oedeemtherapie € 50,-
Manuele Therapie € 49,-
Toeslag Aan Huis behandeling € 15,50
Telefonisch consult a 15 minuten € 15,50

 

Producten

  • Spalken 
    • groot: € 25,- 
    • klein: € 8,-
    • reparaties kostenloos

*De kosten voor spalk materiaal voor handtherapie worden door geen enkele verzekeraar vergoedt.

Massage 

Massage zonder medische indicatie en/of verwijzing arts: €34,00 per 30 minuten.

Strippenkaart 5 massages: €154,50 (i.p.v. €170,00)

De verzekeraar vergoedt geen massages. Je kunt de nota dus niet bij hen indienen.

 

Niet nagekomen afspraken

Behandelingen die niet minstens 24 uur van te voren zijn afgezegd, worden in rekening gebracht. 

De kosten voor een niet nagekomen afspraak bedraagt 75% van het te factureren bedrag (zie bovenstaande tabel tarieven).

 

Overige informatie

- Voor behandeling Aan Huis is een verwijzing van de huisarts noodzakelijk, let op dat er op de verwijzing 'behandeling aan huis' staat! 

- Prijswijzigingen voorbehouden.

- Alle tarieven zijn incl. BTW.

- Je bent ten alle tijde zelf verantwoordelijk voor de betaling van je factuur.

- Aan bovenstaande opsomming kun je geen rechten ontlenen.


 

 

Verzekerd

Wisselen van zorgverzekeraar?

Elk jaar mag je in januari kiezen voor een nieuwe zorgverzekeraar. De keuze is reuze en het is lastig om door alle verschillende voorwaarden een helder beeld te krijgen.

Hieronder enkele sites die kunnen helpen hierover 

Het KNGF heeft enkele tips, checklists en adviezen op een rij gezet voor het kiezen van een zorgverzekering specifiek voor fysiotherapie. https://www.defysiotherapeut.com/goed-verzekerd/ 

Via enkele zorgvergelijking sites kun je kijken welke zorgverzekering voor jou het voordeligst is voor 2022. Let op! Je huidige zorgverzekering dien je vóór 31 december op te zeggen en je nieuwe zorgverzekering dien je vóór 31 januari af te sluiten!

https://www.zorgverzekeringwijzer.nl/ 
https://www.consumentenbond.nl/
 

 

Neem contact met ons op.

Maak een afspraak