Marjet Berkenbosch Hengeveld

DSC01543.JPG

Na mijn afstuderen in 2007  heb ik veel orthopedische klachten behandeld en begeleiding bij verschillende atletiekverenigingen verzorgd. Ik werk sinds 2011 in Fysiotherapie Praktijk Wittevrouwen waarvan ik sinds 2017 met Martijn samen eigenaar ben.

In 2013 ben ik afgestudeerd als master psychosomatisch fysiotherapeut. Tijdens deze opleiding heb ik kennis gemaakt met verschillende therapievormen. Ik gebruik hier elementen uit in mijn behandelingen. Onder andere Mindfulness, Feldenkrais, communicatieve massage, graded activity, graded exposure, positieve psychologie, REBT, motivational interviewing. In de jaren na de master heb ik verschillende cursussen gedaan om mij verder te ontwikkelen. Slaapproblemen en ademhalingsklachten kan ik hierdoor nog beter behandelen.

Als psychosomatisch fysiotherapeut behandel ik mensen met uiteenlopende klachten. Klachten die lichamelijk zijn maar soms niet met een lichamelijke oorzaak. Of waarbij psychosociale factoren (bijvoorbeeld stress of spanning, zorgen over familie of vrienden of de manier waarop je met dingen omgaat) ervoor zorgen dat klachten niet (zo goed) herstellen zoals we zouden verwachten.

Klachtenbeelden die veel voorkomen zijn hyperventilatie of andere problemen met de ademhaling, mensen die moeite hebben met ontspannen, hun lijf niet meer goed kunnen voelen en mensen die ondanks chronische pijn toch een zo normaal mogelijk leven willen hebben. Daarnaast zijn klachten als duizeligheid en hoofdpijn, vaak complexe klachten, een uitdaging voor mij om te zoeken naar een (soms simpele) oplossing.

Ook mensen met klachten als gevolg van angst, depressie, trauma's, burn-out of overspannenheid behandel ik regelmatig.

Iedereen komt met zijn of haar eigen verhaal waardoor elke persoon zijn of haar klachten op een unieke manier uit. Daarom vind ik het belangrijk per persoon te kijken welke behandeling het best past. Niet de klacht, maar de persoon vooropstellend.

 

 

Opleiding
2021 MNRI reflexintegratie, Trauma & PTSD recovery. Masgutova Method.
2021 MNRI reflexintegratie, Neurotactile. Masgutova Method.
2021 MRNI reflexintegratie, DPRI 1&2. Masgutova Method.
2019 Terugkomdag slaapproblematiek. Kracht door Balans, Biofeedbackopleiding
2019 Duizeligheids cursus Duizeligheidscentrum Gelre Ziekenhuis te Apeldoorn
2017 'Behandeling van slaapproblematiek' Kracht door Balans, Biofeedbackopleiding.
2016 De Taal van het Lichaam (Lichaamswerk), De Eerste Verdieping
2015/2016 Adem en ontspanningtechniek naar Mittendorf bij Stembalans, Borg Diem Groeneveld
2015 Acceptance and commitment therapy (ACT), PsychFysio, Peter van Burken
2015 Zingevende gespreksvoering, M. Vosselman en K. van Hout
2011-2013 Master Psychosomatiek Fysiotherapie, Hogeschool Utrecht
2011 Biofeedbackcursus, 2 dagen
2010/2011 Cyriax Wervelkolom, Hogeschool Utrecht
2009/2010 Cyriax Onderste Extremiteiten, Hogeschool Utrecht
2009 Basismoduul 'Beweegprogramma's voor mensen met chronische aandoeningen', NPI
2008/2009 Cyriax Bovenste Extremiteiten, Hogeschool Utrecht
2006 Cursus 'Therapeutisch Klettern', bij Bert Krüger in Dresden
2002-2007 Opleiding Fysiotherapie, Hogeschool Thim van der Laan

Informatie

Rol
  • Fysiotherapeut
  • Master Psychosomatisch Fysiotherapeut
  • Praktijkeigenaar
  • Verbijzonderingen: Duizeligheid
Gegevens

Marjet Berkenbosch-Hengeveld is aangesloten bij het Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF), ingeschreven in het Centraal Kwaliteits Register (CKR), register Psychosomatiek (NFP) en geregistreerd in het BIG- register onder registratienummer 99066673904 (Wet Beroepen Individuele Gezondheidszorg). 

Ervaringen

Alle medewerkers van de praktijk zijn zeer hartelijk. Ik vind Marjet heel positief, aandachtig, rustig en vakkundig. Ze is zowel technisch vaardig als psychologisch zal ik het maar even noemen. Zoals iemand anders ook schreef, ze 'leest' je heel goed. De behandeling is zorgzaam en voelt ook als een samenwerking, heel goed!

Neem contact met ons op.

Maak een afspraak