Raphaël Acohen

Raphael.jpg

Begin 2024 ben ik afgestudeerd bij Hogeschool THIM als algemeen fysiotherapeut. Daarnaast werk ik ruim 6 jaar als yoga- en meditatie docent bij verschillende yogascholen en bedrijven, waaronder Nike, KLM, DAS, Universal. In mijn vrije tijd loop ik ook graag hard of maak ik muziek. Naast mijn liefde voor bewegen ben ik al bijna 20 jaar werkzaam als muziektechnicus.  

Als fysiotherapeut creëer ik graag een veilige omgeving waarin u zich gehoord en begrepen voelt. Ik vind het belangrijk om u niet afhankelijk van mij te maken door samen op zoek te gaan naar zelfmanagementstrategieën. Zo leert u uw eigen unieke bewegingspatronen en lichamelijke signalen beter te begrijpen, wat essentieel is voor een duurzaam herstel.

In mijn rol als fysiotherapeut heb ik ervaring opgedaan in een manuele praktijk en een praktijk gespecialiseerd in longproblematiek. Deze ervaringen hebben mij in staat gesteld om effectieve behandelingen te bieden voor een breed scala aan zowel musculoskeletale, neurologische als ademhalingsgerelateerde aandoeningen.

Mijn passie voor muziek en gezondheid heeft mij ook naar bijzondere ervaringen geleid, waaronder het werken met muzikanten van het ArtEZ conservatorium. Hier heb ik mij toegelegd op het onderzoeken en aanpakken van specifieke klachten die veel voorkomen bij muzikanten, vergelijkbaar met topsporters, wat een bijzondere dimensie toevoegt aan mijn praktijk.

Opleiding
2024Bachelor Fysiotherapie, THIM
2021EHBO Certificaat, European first aid certificate (EFAC)
2018Vinyasa Yoga Teacher Training: Yagoy, Amsterdam, NL
2017Yin Yoga Teacher Training: Yogatreat, Utrecht, NL
2016Ashtanga Yoga teacher training: Nepal, Yoga Retreat, Nepal

Informatie

Rol
  • Algemeen fysiotherapeut
     
  • Verbijzonderden: Nek/schouder, Lage rug, Hardlopen/sport, Yoga, Meditatie

Neem contact met ons op.

Maak een afspraak