KANS (RSI)

KANS (RSI)

Wat is RSI?

RSI (tegenwoordig KANS) staat voor klachten die pijn, stijfheid of tintelingen in het gebied van de nek, schouder, arm en hand kunnen geven. De klachten zijn meestal werkgerelateerd of door lang in dezelfde houding. Daarom spreekt men ook wel van een game-boy rug of tablet nek. 

Bij RSI is er sprake van een overbelasting van spieren en/of gewrichten door herhaaldelijk dezelfde houding of beweging van ze te vragen. Ongeveer 1 op de 4 werknemers heeft wel eens last van RSI. Ook wij zien het veel in onze praktijk. RSI heeft in veel gevallen een langdurig beloop maar dat is zeker niet altijd zo. Dit komt omdat naast de fysieke belasting ook zaken als werkdruk, werkgeluk en  thuissituatie, lichaamsbesef een rol spelen. Het is daarom van belang dat naast het fysieke aspect ook hier aandacht voor is. 


Behandeling

Het is belangrijk om niet te lang te wachten met behandeling van pijnklachten. In de behandeling kijken we hoe we de verhouding tussen belasting en belastbaarheid kunnen verbeteren. Hoe we de klachten kunnen verlichten. Aanpassingen op de werkplek kunnen realiseren. Hoe jezelf betere en bewuster met je klacht kan omgaan. 

Hoewel het beloop soms lang kan duren, is de kans op herstel in veel gevallen goed mogelijk.


Uitgebreide informatie over RSI/KANS?


KANS (RSI) word succesvol behandeld met:

Deze therapeuten kunnen u helpen

Benieuwd of we jouw kunnen helpen?

Neem contact met ons op.

Maak een afspraak